Luna decembrie este luna in care se dicteaza trendurile pentru anul urmator. Asadar, designerii de interior se intalnesc si stabilesc toate tendintele in ceea ce priveste culoarea peretilor, modelele de mobilier pentru living, dormitor, bucatarie si baie si idei pentru cele mai potrivite decoratiuni care se potrivesc in casa ta. Pentru ca ne dorim sa te simti cat mai bine in casa ta si stim cat este de pretios timpul tau, ti-am pregatit un articol special cu trendurile in amenajari interioare pentru anul 2020. 

 

In orice amenajare pentru interior, culorile joaca cel mai important rol. Insa in fiecare an, tendintele cu privire la nuantele dominante se schimba. Asta nu inseamna ca este necear sa schimbi intregul decor, ci doar unele piese sau sa adaugi accente de culoare ici si colo, care vor schimba radical atmosfera caminului tau. Cu toate ca nuanta dominanta pentru anul 2020 nu a fost anunta oficial, au fost trasate cateva linii in acest sens.

 

Daca in anul 2019 nuanta predominanta a fost Living coral (coralul viu), o culoare plina de vitalitate si energie, bogata si calda, pentru anul urmator, previziunile se indreapta catre culori si nuante mai reci, marine, precum albastru si verde. Se militeaza foarte mult pentru mediul inconjurator, asa ca ideile pentru anul viitor aduc in centrul atentiei natura si atmosfera relaxanta pe care acestea o pot oferi.

Cele mai mari site-uri de specialitate in amenajari interioare presupun ca nuantele predominante vor fi de la albastru inchis si nuante neon, la tonuri de verde. Culorile anului 2020 vor fi dominate de nuantele marine, culori intense si complexe. Nu vor lipsi culorile pamantului, nuante neutre sau chiar maro, dar nici nuantele indraznete pe care le intalnim in fauna marii.

 

In anul ce urmeaza sa inceapa, se va pune accent pe profunzimea si omogenitatea culorilor. Asa cum anunta chiar Institutul Pantone (institut care dicteaza culoarea anului de foarte mult timp), “fiecare paleta de culori pare sa traiasca intr-o mare proprie, neaparat legata de lumea din jurul ei. Acest lucru reflecta foarte mult modul in care oamenii percep in general apa: teama, emotie, energie, provocare, relaxare.”

 

Daca vrei, putem sa definim pe scurt tendinta anului 2020 in materie de amenajari interioare: alinierea la natura, vitalitatea si simplitate ar fi definitorii pentru anul urmator. Se poate observa cum in ultimii ani designerii de interior au inceput sa se intoarca din ce in ce mai mult la natura, atat prin materialele folosite, cat si prin decoratiuni ce recreaza mediul natural.  

Lemnul, pielea naturala, piatra si alte lucruri luate direct din natura, sunt preferate in locul materialelor prefabricate. Decoratiunile interioare sunt insotite de amenajari florale verzi, uneori, unde spatiul permite se amplaseaza fantani pentru a aduce in interior elementul apa care este reprezentat de nuante de albastru marin. Anul viitor vor fi din ce in ce mai cautate tablourile vii, create din plante naturale si muschi care vor insufleta incaperea in care vor fi amplasate.  

 

Pardoseala si peretii ocupa un rol foarte important in amenjarile interioare, iar definirea acestor elemente de la bun inceput este esentiala. In primul rand, pentru ca acestea ocupa o mare pondere a spatiului vizual din interior, iar in al doilea rand, fiindca aceste doua elemente nu pot fi schimbate cu simplitate. 

 

In 2020 parchetul urmeaza doua mari tendinte despre care am vorbit la inceputul articolului: natural si simplu. Pe de o parte, parchetul din lemn (stratificat sau masiv) este o piesa naturala. Pe cealalta parte, sa alegi parchet din lemn natural inseamna ca iti doresti sa fii aproape de natura si nu iti doresti schimbari majore in casa in urmatorii ani. 

 

De notat este faptul ca nu trebuie sa schimbi tot decorul pentru a fi la moda. Nuantele marine pot fi integrate cu usurinta in decor, cu ajutorul unui perete accent, a unei canapele sau chiar a unui tablou.

 

Pe langa culori, designerii de interior prevad pentru anul 2020 mai multe decoruri simpliste, in care accentul se va pune pe obiecte de mobilier multifunctionale sau modulare. De asemenea, materialele naturale si durabile, precum lemnul, vor fi la mare cautare.

 

Acum ca ai aflat care vor fi in mare tendintele pentru anul viitor in ceea ce priveste amenajarile interioare, poti sa iti faci o lista cu lucrurile pe care ai vrea sa le schimbi si de asemenea, sa incepi cautare pieselor de mobilier pentru living si nu numai, din timp.

 

Spor la redecorare! 

Pin It on Pinterest

Share This