Selectează o Pagină

Stim ca primavara si vara sunt printre cele mai indragite anotimpuri de catre majoritatea oamenilor. Si mai stim ca aceste sezoane sunt destul de greu de suportat pentru cei care locuiesc la bloc. Pentru asta, ti-am pregatit cateva idei referitoare la cum sa iti amenajezi gradina si terasa de pe balcon sau de ce nu, chiar din curtea casei. 

 

Primul pas spre a avea un balcon frumos, amenajat cu gust care sa fie locul tau de relaxare, este sa elimini toate lucrurile care il pot transforma intr-o camara. Muta borcanele cu dulceata intr-un alt loc, bicicleta pe casa scarii sau in beci si orice alt obiect care te-ar putea incurca in drumul tau spre relaxare.

Camara NU, balcon DA

Cum ar fi sa ajungi in fiecare zi acasa de la munca, sa iti prepari ceaiul preferat si sa te arunci pe balcon in scaunul suspendabil? Sa asculti ciripitul pasarilor si sa simti adierea vantului, chiar de pe balconul tau caruia nu i-ai dat nicio sansa pana acum. 

 

Oricat de mic ar fi el, un balcon este un spatiu in plus la granita dintre outside si inside, unde poti crea o oaza de relaxare si chiar socializare. Ceea ce iubim la natura, este multitudinea de plante care ne inconjoara. Este destul de simplu si usor sa aduci in casa ta natura si mai mult, sa iti creezi propria gradina pe balcon.

Flori si verdeata

Fa inventarul florilor si plantelor din casa ta. Apoi, achizitioneaza mai multe plante daca crezi ca cele existente nu iti ajung. Achizitioneaza si niste ghivece fie la fel, fie in culori si forme diferite. Dar ai grija ca acestea sa se integreze perfect in balconul tau si sa fie in relatie directa cu piese de mobilier si accesoriile pe care le vei pune. 

Mobila pe balcon

Alege piesele de mobilier care te vor ajuta sa te relaxezi si sa te simti bine. La mare cautare in acest an sunt fotoliile suspendate si cele care iti ofera o pozitie confortabila pentru a te relaxa si de ce nu, chiar pentru a dormi. In functie de dimensiunea si forma balconului tau, poti sa amplasezi fotoliul suspendabil intr-un colt din care sa ai acces vizual la o priveliste frumoasa, relaxanta. 

Cum luminezi balconul

Daca pe timp de zi esti invadat de lumina soarelui, dar ai vrea sa iti petreci si serile pe balcon cu prietenii, alege cateva ghirlande luminoase cu care sa decorezi peretii, balustrada balconului sau cu care sa incadrezi diferite obiecte de pe balcon. De asemenea, nu uita si de lumanari sau felinare, care te vor ajuta sa organizezi seri romantice sau momente pretioase alaturi de cei dragi.

De ce o masuta de cafea

Nu uita de masuta de cafea – obiectul care nu trebuie sa lipseasca din niciun balcon, de pe nicio terasa si din nicio gradina. Masuta de cafea simbolizeaza focul de alta data, locul unde toti membrii familiei se adunau sa socializeze. Pe langa acesta idee spirituala, masuta de cafea chiar este un obiect important in balconul tau. Poti sa iti pui cafeaua, ceaiul, cartea preferata si cate si mai cate si sa le ai la indemana.

Cu capul in nori, dar cu picioarele pe pamant

Confortul picioarelor trebuie sa fie asigurat de un covor gros, care sa nu permita mentinerea unei temperaturi scazute. Fie alegi un covor din material gros si puternic, fie un covor moale si pufos. Pe langa asta, nu uita nici de paturi pufoase, perne multe si moi si poate chiar o plapuma subtire pentru serile mai racoroase.

Activitati preferate de relaxare

Poti sa iti aduci un mini frigider pe balcon, un dulapior cu ceva de rontait si poate un video proiector pe care sa ruleze filmele sau emisiunile preferate. Nu uita nici de raftul cu carti – comoara mintii – si nici de o umbrela care sa iti tina umbra in zilele foarte insorite. Pentru zilele cu canicula, poti opta pentru un ventilator care sa imite adierea usoara si racoroasa a vantului. 

 

Indiferent care este ideea si viziunea ta despre amenajarea unui balcon, iti propunem sa il transformi in locul tau preferat. Pune pe hartie planurile tale, fa o schita si fugi la cumpraturi pentru tot ce ai nevoie. Tine cont si de ideile noastre referitoare la cum iti amenajezi gradina si terasa daca stai la bloc, si trimite-ne o poza dupa ce ai terminat amenajarile.

 

Mult spor si relaxare placuta! <3 

Pin It on Pinterest

Share This