Selectează o Pagină

Daca ai in gand o redecorare a bucatariei, sau chiar amenajarea acesteia de la zero dupa schimbarea locuintei, ti-am pregatit o lista completa cu sfaturi. De la tendinte, culori, materiale, la mobilier de bucatarie si accesorii potrivite spatiului tau, in acest articol vei gasi cel putin o idee creativa pe care sa o aplici in bucataria ta.

Pana la urma, bucataria este, poate, cea mai importanta incapere din locuinta ta. In randurile care urmeaza te ajutam sa gasesti cea mai buna varianta de amanajare functionala, dar mai ales, estetica.

Anul 2019 este anul rafinamentului, al culorilor organice si al subtilitatii in design. Iata care sunt elementele esentiale intr-o bucatarie moderna in 2019. Materialele mate, mult mai subtile, le inlocuiesc pe cele lucioase, pentru a scapa de atmosfera rece, deloc fireasca pentru o bucatarie. Acestea adauga nu doar un plus de caldura si de confort, dar si o nota de eleganta desavarsita. Culorile pamantii sunt favoritele anului 2019, cele care dau impresia de sensibilitate si profunzime. De la albastru sters, pana la un galben mustar sau un rosu ars, posibilitatile sunt nelimitate chiar si pentru cele mai pretentioase gusturi.

Stilul retro este reintegrat in designul contemporan, cu accente moderne, conturate in linii minimaliste. Simplitatea corpurilor de mobilier poate fi accentuata cu o chiuveta mare si reinterpretata printr-o paleta cromatica indrazneata. Mobila in stil minimalist se distinge prin simplitatea liniilor si un design atat de eficient si concis, ca nu e de mirare ca a revenit in forta.

Cum alegi culoarea mobilierului de bucatarie

In functie de dimensiunile bucatariei si de cat de multa lumina naturala patrunde in aceasta incapere, poti folosi orice culoare care presupune o atmosfera vie, revigoranta, de la cele pamantii precum bordo, albastru pal, galben mustar, pana la cele metalice sau chiar mate. Culorile pe care le alegi trebuie sa reprezinte si stilul pe care il ai in minte pentru bucataria ta, fie ca este modern, clasic sau vintage. Iata cateva sugestii pentru fiecare dintre aceste trei stiluri:

Pentru cel modern, este recomandat sa folosesti acele culori calde despre care vorbeam cu cateva randuri mai sus. De exemplu, in locul unui galben aprins, alege un galben mustar si combina-l cu un gri mat sau cu negru pentru un contrast deosebit. Totusi, poti folosi si culori mai aprinse, precum albastru navy, combinat insa cu nuante deschise de galben, gri sau chiar aqua.

Stilul clasic se constituie, de obicei, din culori neutre si atat, precum combinatia intre alb si crem. Acesta se poate apropia de stilul modern cu ajutorul unor obiecte de culoare neagra, precum o insula intr-o bucatarie open-space. Diferite nuante de maro, precum castaniul, se potrivesc perfect cu un blat sau cu o masa din marmura.

Cel vintage presupune culori foarte deschise, sterse, care sa confere un aspect elegant dar fresh. Vintage nu inseamna doar o paleta cromatica neutra, poti aborda si culori precum mov, verde, albastru sau galben, insa in tonuri folosite in glazurarea bomboanelor fondante – placute ochiului si sufletului.

Elemente importante in bucatarie

Un element esential care te poate ajuta sa economisesti mult spatiu si sa ai confort este coltarul de bucatarie. Atunci cand achizitionezi unul, trebuie sa alegi in primul rand materiale de calitate, precum lemnul masiv si stofa, care rezista mult. Mai mult decat atat, trebuie sa tii cont de designul bucatariei si sa alegi un coltar care sa o completeze perfect, atat in ceea ce priveste paleta de culori, cat si texturile alese. In plus, multe coltare de bucatarie se vand impreuna cu o pereche de taburete. In functie de cati musafiri iti umplu bucataria de obicei sau de cat de numeroasa este familia ta, poti fie sa renunti la acestea, fie sa te asiguri ca sunt incluse in pret.

In functie de cum vrei sa arate bucataria visurilor tale, tine cont de aceste sfaturi si comanda cel mai calitativ mobilier de bucatarie din magazinul nostru online!

Pin It on Pinterest

Share This