Ne place ce facem, tocmai din acest motiv am si inceput afacerea. Insa, la fel ca tine, iubim vacantele si la finalul lor ne e destul de greu sa ne acomodam cu programul zilnic.  

 

Dupa ani de munca, am gasit cateva metode prin care sa ne reintram mai usor in ritm dupa concediu si pe care vrem sa le impartasim cu tine. 

 

Fa curat si inlocuieste o piesa veche de mobilier office 

 

Inainte de plecare, ia biroul la o sesiune de ordine si curatenie. Arunca hartiile care s-au adunat in ultimele luni, agendele pline, sterge praful si curata biroul, scaunul si sertarele pe care le folosesti. Lasa totul luna si bec, asa incat sa-ti faca placere sa le vezi cand te intorci la ele. 

 

Alt pont e sa inlocuiesti o piesa invechita de mobilier office cu una noua, super confortabila. In prima zi de lucru, o sa-ti multumesti pentru asta. 

 

Organizeaza-ti sarcinile inainte de plecare 

 

Inainte de concediu, tot ce visezi e mare, soare, drumetii, nisip fin, oameni noi si strazi pe care sa le strabati in lung si-n lat. 

 

Insa, ca sa-ti fie mai usor peste cateva saptamani, e important iti organizezi toate activitatile. 

 

Scrie intr-un document, sau chiar intr-o agenda, toate sarcinile pe care le mai ai de indeplinit, termenele limita, proiectele pe care le-ai inceput deja si punctul in care ai ajuns cu ele. 

 

Chiar daca vacanta dureaza doar doua saptamani, zilele libere te fac sa uiti de tot ce inseamna munca. E mult mai simplu sa te organizezi de acum decat sa-ti petreci primele zile de dupa vacanta incercand sa-ti amintesti ce ai de facut.

 

Dupa concediu, du-te la birou mai devreme 

 

In prima zi de lucru de dupa vacanta, du-te la birou cu cel putin jumatate de ora mai repede decat o faci in mod normal.

Ia-ti timpul necesar sa te acomodezi cu revenirea, cu mediul de munca. 

 

Fa-ti o cafea fierbinte, discuta cu colegii si povesteste-le peripetiile din ultimele zile. 

 

Afla ce s-a intamplat in absenta ta 

 

Cel mai probabil, unul dintre colegii te-a inlocuit cat timp ai fost liber. Inainte sa te apuci efectiv de treaba, afla ce noutati au aparut si roaga-l sa te puna la punct cu toate detaliile legate de proiecte si activitati. 

 

Apoi, fa un plan de actiune pentru ziua respectiva. Noteaza punct cu punct ce ai de facut. In acest fel o sa simti ca ai lucrurile sub control si o sa fii mai optimist cu privire la ceea ce urmeaza. 

 

Incepe cu sarcini simple 

 

Ca sa-ti reintri in ritm, ai nevoie de cateva sarcini usoare, pe care esti super obisnuit sa le faci si care nu-ti cer foarte multa putere de concentrare. 

 

Chiar daca in mod normal incepem cu cele mai dificile task-uri, in prima zi de munca ia lucrurile pas cu pas. Lasa sarcinile mai grele pentru a doua parte a zilei.

 

Adu concediul in birou 

 

Oriunde ai merge, ia de acolo suveniruri si du la birou ceva care sa-ti aminteasca de concediul care tocmai a trecut. 

 

Un truc de efect e sa iti cumperi uleiuri esentiale cu arome specifice zonelor pe care le-ai vizitat. Pune-le in difuzorul din birou si relaxeaza-te in timp ce respiri aromele de vara.  

 

Important sa sa fii bland cu tine, sa nu pui mare presiune din prima zi. Toti ne confruntam cu stari de neliniste cand stim ca, pana anul viitor, nu vom mai avea un concediu atat de lung. 

 

Dar, aceste sentimente dispar de la sine cand incepi sa te obisnuiesti cu programul de la job.

 

Si, nu uita ce ti-am spus mai sus. Cand ai nevoie de un suflu nou in birou, ia o piesa noua de mobilier office care sa inveseleasca atmosfera.

 

La noi, gasesti tot ce ai nevoie in materie de mobila pentru birou, de la scaune ergonomice, scaune gaming (care duc confortul la superlativ), la birouri propriu-zise, dulapuri pentru documente sau fotolii. 

 

Te asteptam la cumparaturi, inainte sau dupa concediu. 

Pin It on Pinterest

Share This