Livingul este in cele mai multe locuinte un spatiu deschis, fiind nucleul casei. Aici este locul unde familia si prietenii petrec timp impreuna, poate chiar servesc masa sau urmaresc un meci important sau filmul preferat. Pentru ca este una dintre cele mai importante camere din intreaga casa, trebuie amenajat in asa fel incat fiecare persoana sa se simta bine, iar relaxarea si destinderea sa fie pe primul loc. In articolul de azi vorbim despre cateva idei de amenajare, dar si despre care sunt cele mai utilizate modele de mobila pentru living, pentru ca aceasta camera sa ramana un spatiu deschis si aerisit.

Zona de living isi extrage semnificatia din nevoia de socializare, indeplinita in trecut in jurul focului. Spatiu esential al oricarui camin, integreaza de regula si zona de dining, iar amenajarea unui living este o reflexie a gusturilor si personalitatii noastre. Ideile noastre de amenajare se definesc prin evidentierea formelor cu modele de mobila pentru living moderna si aerisita cu accente in tendinta. Living-ul este acel spatiu privilegiat care subordoneaza texturile, lumina si culoarea astfel incat sa devina oaza de bucurie a locuintei.

Ce trebuie sa urmaresti cand urmeaza sa amenajezi livingul?

Acest spatiu trebuie sa fie in primul rand primitor si cald. Este de preferat sa alegi culori deschise, de asemenea, pentru a crea un confort psihic din punct de vedere al dimensiunilor. Aceasta camera de acasa trebuie sa fie locul tau de refugiu dupa o zi intensa si sa te ajute sa te reincarci fizic si moral. Daca ai o pasiune pentru natura, arta, sau alte teme, le poti reflecta, fara nicio problema cu ajutorul unui tapet, un tablou vesel, o perdea colorata, un covor pufos sau cateva pernute decorative.

Alegerea unui stil de amenajare a livingului

Definirea stilului in care va fi amenajat livingul reprezinta o provocare majora. In functie de gusturi, acesta poate fi decorat fie modern, minimalist, industrial, clasic sau retro, cu accente vintage. Aceste stiluri sunt potrivite pentru orice tip de living, fie el mic sau mai mare, fie ca vorbim despre un living dreptunghiular sau un living rotund.

Stabilirea functionalitatilor dorite pentru living

Stabilirea corecta a functionalitatii livingului atrage dupa sine modul de vopsire sau tapetare a peretilor, alegerea corecta a culorii si esentei parchetului, alegerea adecvata a marimii, nuantei, tipul mobilierului, alegerea marimii, formei, culorii, texturii si imprimeurile covorului, stabilirea obiectelor de iluminat, tipul si marimea televizorului etc.

Living pentru serile in familie

Scopul serilor in familie difera de la caz la caz, iar livingul trebuie sa cuprinda toate elementele confortabile pentru desfasurarea acestor evenimente sau activitati. O seara in familie nu se poate desfasura fara a servi cel putin un ceai sau ciocolata calda. Aceasta presupune existenta unei mese, de regula extensibila sau in raport de spatiu, chiar plianta sau retractabila pe perete. Televizorul este elementul central, insa pentru aceste seri pot fi folosite si videoproiectoare.

Prietenii sunt cei mai apropiati de familie, as ca obiectul central al livingului ar trebui sa fie masa. In jurul acesteia vor fi distribuite celelalte obiecte de mobilier si componente ale livingului pentru a conferi acea nota de armonie.

Mixul de culori si texturi in functie de stilul dorit

In cazul unui living, de cele mai multe ori ne dorim sa ajungem cat mai repede acasa, sa ne bucuram de spatiul pe care il avem, de canapeaua noastra si implicit de confortul de care dispunem. Pentru a face acest lucru posibil este important sa se investeasca in confort, nu doar fizic, ci si psihic. Din acest punct de vedere, amenajarea trebuie sa evite culorile obositoare si decorul supraincarcat.

Acorda o atentie accentuata culorilor pe care le alegi pentru zona ta de confort. Poti sa-ti dai frau liber fanteziei atunci cand vine vorba de culorile pe care le alegi, trebuie doar sa tii minte doua lucruri: daca scopul este acela de a te relaxa, iti recomandam culori neutre si linii curate; daca vrei sa te energizezi, poti opta pentru culori vibrante si detalii stratificate ale modelelor folosite.

Acum ca ai aflat cateva informatii despre amenajarea unui living, ajunge doar sa faci o schita a livingului tau si sa cauti in imaginatia ta cateva idei pe care sa le transpui in realitate. Nu este nevoie sa te grabesti, mai ales ca in magazinul nostru online gasesti o gama variata de modele de mobila pentru living pe care ti le livram direct la usa casei tale!

Pin It on Pinterest

Share This