Chiar si in imobilele cu doua-trei camere, apartament sau casa, una dintre camere este dedicata primirii musafirilor – parintii sau bunicii numeau aceasta incapere sufragerie, fiind si locul unde oaspetii erau serviti cu o bautura si chiar cu mancare, la tara se pastra camera ”din fata” pentru a pofti vizitatorii, iar generatiile mai tinere numesc aceasta incapere living sau camera de zi.

Amenajare cat mai putin aglomerata a camerei de zi

Pentru a crea o prima impresie placuta celor care va viziteaza, mobila din living trebuie sa fie cat mai putina, fiind la moda un stil minimalist, care este, de altfel, si practic. Cel mai des se utilizeaza corpurile de mobilier simplu, care sa intruneasca mai multe avantaje. Se renunta tot mai mult la vitrinele cu sticla si se opteaza pentru un decor simplist. Dulapurile cu usi in mai multe culori sau tonuri de alb si negru, care sa ascunda cat mai multe lucruri. Acesta lucru este util si atunci cand trebuie sa faci curatenie. Au disparut bibelourile si mileurile, iar asta face intretinerea curateniei mult mai usoara.

Mai ales tinerii au renuntat la sufrageriile generatiilor anterioare, avand, eventual, la indemana o masa pentru mai multe persoane, extensibila si cateva scaune depozitate si folosite doar in ocazii deosebite, cand sunt invitati la masa.

In imobilele mai noi sau in casele construite de proprietari dupa propriile dorinte si nevoi, livingul adeseori este deschis, neavand perete despartitor cu bucataria, existand, eventual, usi culisante sau pereti mobili. Aici spatiul de luat masa poate fi in camera de zi, dat fiind ca bucataria a fost amenajata doar cu spatii pentru gatit.

Pe langa fotolii, o masuta – sau mai multe – pentru cafea, o canapea preferabil extensibila (ceea ce ar fi de mare folos pentru situatiile in care musafirii trebuie gazduiti peste noapte sau mai multe zile), un living ar putea avea si cateva electronice dedicate divertismentului: televizor, poate chiar proiector pentru vizionare de filme, sistem pentru a crea un ambient muzical deosebit si consola pentru jocuri.

Tuse de personalitate in living

In orice casa, culorile vorbesc, in primul rand, despre cei care locuiesc acolo. Apoi obiectele care decoreaza casa, de la accesorii, ceas de perete, vaza pentru flori, obiecte pentru iluminat pana la biblioteca, tablouri, obiecte de arta, diverse obiecte care reflecta pasiunile celor care folosesc casa si fotografii de familie.

Statutul social, nivelul de cultura si educatie se reflecta in cartile si valoarea obiectelor de arta expuse in camera de zi. Tablouri, sculpturi, chiar fotografii artistice apartinand celor care locuiesc in casa, imprimate si inramate, mici obiecte create de copii umanizeaza camera si dau farmec.

Musafirii pot descoperi in biblioteca ce fel de oameni locuiesc acolo, care sunt pasiunile si interesele lor si la ce nivel intelectual se poate lega o conversatie. O mare partea din oameni aleg sa aiba in living si o biblioteca unde sa aiba mereu la indemana cartile preferate de citit in zilele libere cand relaxarea este pe primul loc.

Plante si recrearea unui mediu natural si placut in interiorul casei

Recrearea in camera de zi a unui mediu cat mai aproape de natura, cu multa lumina, plante si chiar un geam mare cu vedere la cer si la copaci sau folosirea unor perdele si draperii cu culori pastelate vor da energie si buna dispozitie celor care folosesc camera in timpul zilei. Atat adultii, cat si copiii vor avea chef si spor sa studieze sau sa lucreze, iar comunicarea intre cei care locuiesc in casa poate fi mai putin tensionata si benefica.

Casele care au semineu aduna musafirii in fata acestuia, mai ales in timpul sezonului rece, privirea focului inlocuind cu succes programele de la televizor. Tot la lumina focului din semineu au loc si cele mai frumoase momente care vor ramane intiparite in mintile musafirilor ca fiind niste amintiri placute si fericite.

Daca iti doresti sa redecorezi sau urmeaza sa te muti intr-o alta locuinta, nu uita ca in magazinul nostru online gasesti o multime de modele pentru mobila din living cu ajutorul careia te vei putea bucura de viata alaturi de cei dragi!

Pin It on Pinterest

Share This