Selectează o Pagină

Canapeaua este unul dintre cele mai utilizate obiecte de mobilier, avand un rol esential in amenajarea unei incaperi. Ea se regaseste in casele fiecaruia dintre noi, de cele mai multe ori in living, dar este utilizata si pentru alte camere dintr-o locuinta, fiind foarte practica si estetica. Pentru ca toti ne dorim sa avem parte de confort maxim atunci cand ajungem acasa dupa o zi obositoare la locul de munca, te ajutam sa iti alegi modelul preferat dintr-o gama variata de canapele

Stilul

In primul rand, stilul este primul punct de alegere al unei canapele. Stilul acesteia poate fi modern sau clasic si trebuie sa fie acelasi cu stilul in care este decorata intreaga incapere. Pentru o garsoniera, cu siguranta vei adopa pentru un stil modern, in plan principal pentru utilitate. In living, fiind spatiul mult mai larg (mare), te vei putea orienta spre un stil mai clasic. Exista diferite tipuri de canapele: extensibile, fixe, modulare, sectionale, fiecare avand o variantie mare de culori si tapiterii.

Functionalitatea 

Functionalitatea este foarte importanta si este influentata de stilul canapelei. O canapea “comoda si adanca”, cu spatar inalt, este alegerea ideala pentru a petrece timp indelungat uitandu-te la televizor cu familia sau pentru conversatiile lungi cu prietenii. O canapea pentru living, unde primesti vizite ocazionale si de scurta durata, poate fi una mai practica, cu manerele si spatarul mai joase si cu o saltea mai ferma care sa nu incite la somn. De altfel, daca o folosesti si pentru dormit, cu siguranta trebuie sa fie extensibila si sa aiba o saltea cat mai confortabila.

Materialul

Totodata, materialul canapelei este un alt factor de care trebuie sa tii cont. Orienteaza-te spre fibre sintetice, acestea fiind mult mai rezistente la multiple curatari si mai putin absorbante in cazul in care versi ceva pe ea. Modelele din piele sunt si ele o varianta eleganta, mai ales daca exista un living spatios care sa le puna in evidenta valoarea. Cadrul de rezistenta al canapelei poate fi din lemn sau metalic. 

Cel din lemn poate avea un lemn mai putin rezistent si totodata mai ieftin sau, din contra, un lemn de esenta tare cum ar fi fag sau stejar. De exemplu, o canapea extensibila pe care o folosim zilnic in loc de pat, ar trebui sa aiba un cadru extrem de rezistent, iar o canapea cu cadru metalic este perfecta pentru o canapea plasata in living deoarece va ingreuna canapeaua, aceasta devenind mai greu de mutat.

De asemenea, foarte important este si numarul de persoane care se presupune ca vor folosi canapeaua in acelasi timp, la un moment dat. Se poate opta pentru canapele de doua locuri, trei locuri, un coltar sau o canapea pentru mai mult de cinci persoane in forma de U, cu sau fara otoman. Aici intervine un punct esential in alegerea canapelei, si anume dimensiunea acesteia. Inainte de a achzitionare, se recomanda sa stii sigur spatiul pe care il ai la dispozitie pentru canapeaua respectiva. De exemplu, atunci cand alegi o canapea extensibila trebuie sa iei in considerare dimensiunile acesteia pentru a avea loc unde sa fie extinsa.

Acum ca ai aflat tot ce trebuie sa stii inainte de a achizitiona o canapea, vezi intreaga colectie de canapele din magazinul nostru online si alege-o pe cea care ti se potriveste cel mai bine!

Pin It on Pinterest

Share This