Selectează o Pagină

Organizarea unui spatiu de birou in propria locuinta poate fi o optiune eficienta si confortabila atat pentru angajati, cat si pentru antreprenori. 

 

Desi pare o varianta care te ajuta sa reduci din costuri, amenajat gresit, poate duce la pierderea concentrarii si a productivitatii.

 

In articolul de astazi discutam despre 6 greseli pe care sa le eviti atunci cand iti organizezi spatiul de birou in propria locuinta. De la alegerea pieselor de mobilier, pozitionarea in casa, pana la alegerea unor scaune si tabureti potrivite, fiecare detaliu conteaza si poate garanta crearea unui mediu profesional productiv.

 

Asadar, te invitam sa descoperi cum poti crea un mediu profesional in propria locuinta in mod inteligent.

#1 – Nu vezi aceasta alegere ca pe un proiect profesional

Chiar daca alegi sa iti amenajezi un spatiu de birou in propria casa pentru o perioada limitata, trateaza ideea cu seriozitate. Practic, creezi un context prin care poti creste din punct de vedere profesional.

 

Nu vei putea lucra in mod eficient stand in varful patului doua zile, iar in restul zilelor sa lucrezi un pic din bucatarie, un pic in sufragerie, balcon sau in gradina. Pur si simplu vei avea nevoie de un spatiu dedicat pentru munca ta.

 

Asadar, analizeaza cu atentie locuinta ta si alege ferm un spatiu pe care sa il poti transforma in spatiu profesional.

# 2 – Asigura-te ca vei dispune de suficient spatiu pentru activitatea ta

Un business are nevoie de spatiu. 

 

Chiar daca crezi ca o masa si un laptop iti vor fi suficiente pentru inceput – este posibil ca in timp sa acumulezi diferite materiale, documente, aparatura etc., care va trebui sa fie depozitata undeva. 

 

Mai mult, tu va trebui sa ai acces la toate aceste materiale conexe rapid si fara a deranja alte persoane care locuiesc cu tine, sau  viceversa.

 

Asadar, gandeste mare si nu face compromisuri cand vine vorba despre spatiul de care ai nevoie.

 

#3 – Elimina orice sursa care te poate distrage de la activitatea ta

 

Exista persoane care nu se pot concentra daca asculta muzica; altor persoane le poate fi greu sa dea randament daca televizorul este pornit. Si, bineinteles, exista si acele persoane care chiar se pot detasa cu succes de orice sursa de distragere a atentiei. 

 

Indiferent de tipul de persoana in care te regasesti, gandeste-te bine la modul in care functionezi tu la capacitate maxima.

 

Daca linistea deplina este ceea ce ai nevoie pentru a-ti desfasura activitatea, in functie de numarul de camere pe care le ai in locuinta, incearca sa te muti in spatiul cel mai retras din casa.

#4 – Nu uita de izolarea fonica

Imagineaza-ti ca esti in mijlocul unei videoconferinte importante, iar discutia este deranjata de zgomotele produse de vecini sau chiar de ceilalti membri ai familiei.

 

In loc sa pierzi timp scuzandu-te de situatie si, implicit, sa atragi si mai mult atentia asupra acesteia, preaintampina orice posibil disconfort.

 

Cum?

 

Poti opta pentru o solutie de izolare fonica a peretilor sau chiar schimbarea usii de la noua camera/birou cu una din lemn masiv. 

 

De asemenea, si capitonarea usii existente poate functiona la fel de bine.

#5 – Acorda atentie surselor de iluminare

Iluminarea slaba reprezinta o alta greseala atunci cand iti organizezi un birou in propria locuinta, in special daca in spatiul ales geamurile sunt destul de mici. Sau exista surse exterioare (alte blocuri, cladiri) care blocheaza patrunderea luminii in camera.

 

O iluminare slaba sau insuficienta iti va obosi ochii foarte repede ceea ce va duce la o scadere considerabila a productivitatii.

 

Aseaza biroul cat mai aproape de geam si schimba becurile pe care le ai cu unele LED cu lumina naturala.

#6 – Alege mobilierul potrivit

In principiu, un birou trebuie format dintr-un birou, un scaun ergonomic si cateva dulapuri sau sertare.

 

Daca in ceea ce priveste biroul mai poti improviza sau refolosi o masa pe care o ai in casa, atunci cand vine vorba despre scaun, acesta trebuie sa fie ales cu grija.

 

Asigura-te ca optezi pentru un scaun special pentru birou care are structura si forma special gandita pentru a-ti mentine o pozitie corecta la birou si care sa nu iti afecteze sanatatea coloanei vertebrale.

 

In cadrul magazinului nostru gasesti o gama varianta scaune si tabureti, scaune vizitator si conferinta, biblioteci si birouri din care sa te inspiri si sa alegi cele mai bune solutii pentru nevoile tale.

Pin It on Pinterest

Share This