Selectează o Pagină

A inceput scoala si micutul tau are nevoie de un spatiu curat, confortabil si productiv pentru a-si face temele acasa. Cu cat creste mai mare, cu atat pretentiile si nevoile sunt mai mari. Nu numai ca isi doreste un birou in adevaratul sens al cuvantului si nu mai vrea sa isi faca temele la masa din bucatarie, dar si nevoia de un mobilier office este justificata.

Are mai multe teme ca anul trecut, are mai mult de invatat si nevoie mai mare de spatiu pentru carti, caiete, dictionare si enciclopedii. Daca are camera lui, ideal este sa ii creezi un spatiu de lucru in aceasta incapere. Crearea unui spatiu intim pentru el ii va da incredere, va fi mai stapan pe el si va putea invata in liniste. Va stii ca acel spatiu este creat pentru a-si indeplini responsabilitatile ce tin de el.

Daca esti in pana de idei, ti-am pregatit cateva ponturi pentru amenajarea eficienta a biroului pentru micul tau prichindel. Precum un adult, are nevoie si el de un spatiu corect amenajat pentru a fi creativ, a da randament si pentru a-si duce la bun sfarsit sarcinile pe care le are:

1. Alege scaunul potrivit

Scaunul este unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand vine vorba de amenajarea biroului pentru cel mic. Dincolo de alegerea lemnului, a dimensiunii biroului, a spatiilor de depozitare sta suportul pentru spatele tau – scaunul. Practic, scaunul este cel care iti defineste pozitia corpului.

Este fundamentala alegerea unui scaun ergonomic. Sanatatea spatelui micutului tau este in joc. Asa ca urmareste sa alegi un scaun de birou de calitate pe care copilul tau sa aiba o pozitie corecta si sa nu ii afecteze coloana.

2. Gaseste dimensiunea optima a biroului

Stii si tu, la capitolul organizare micutul tau nu sta prea bine. Asigura-te ca gasesti dimensiunea optima a biroului pentru a avea spatiu suficient atunci cand isi face temele. Gandeste-te ca uneori foloseste cate doua sau trei carti sau caiete si e nevoie de spatiu pentru a le desfasura. Poti testa aceste aspecte chiar in magazin inainte sa il cumperi.

3. Ai grija la lumina

Lumina trebuie sa vina intotdeauna din partea stanga daca copilul tau este dreptaci si din partea dreapta daca el este stangaci. Practic, pentru a avea lumina pe birou, aceasta trebuie sa provina din partea opusa mainii cu care scrie.

4. Lasa loc pentru creativitate

Desenul, pictura si alte activitati care ii pun creativitatea la lucru ii stimuleaza imaginatia si il relaxeaza. In amenajarea biroului pentru cel mic poti lasa loc pentru astfel de activitati. De pilda, ii poti amenaja un mic colt unde poate desena pe o mica tabla exact ce ii trece prin gand. Atunci cand face o pauza de la teme, acest moment il poate ajuta sa gaseasca o solutie creativa sau o idee care rezolva problema la matematica.

5. Exista suficiente spatii pentru depozitare?

Desigur, pentru organizarea lucrurilor pentru micutul tau este nevoie de spatii de depozitare suficiente. Alege birouri cu mai multe sertare pentru ca juniorul sa isi aseze lucrurile in ele intr-un mod organizat. Altfel toate vor sta pe masa de birou, sau in cel mai rau caz, vor ajunge sa fie imprastiate in toata camera.

Urmareste oferta din magazinul nostru si alege mobilier office pentru micutul tau pentru o amenajare optima a biroului!

Pin It on Pinterest

Share This