Selectează o Pagină

Cand vorbim de functionalitatea unui spatiu ne referim la posibilitatea realizarii tuturor activitatilor pentru care a fost creat spatiul respectiv. De pilda, bucataria este un spatiu creat in scopul prepararii si pregatirii mancarii pentru a fi consumata, de aceea toate piesele din bucatarie trebuie sa fie asezate astfel incat sa poata fi folosite. Intr-o bucatarie de dimensiuni reduse in care accesul la cuptor este obstructionat de mobila de bucatarie putem spune ca spatiul este nefunctional.

Intr-o locuinta fiecare incapere trebuie sa fie functionala, cu precadere cateva dintre ele, iar in aceasta categorie intra si biroul. Elemente precum mobilierul, masa de birou, scaunul sau canapelele de birou vor fi indispensabile si vor trebui aranjate in asa fel incat fiecare dintre ele sa isi indeplineasca scopul. Daca ai toate elementele la dispozitie si vrei sa iti reamenajezi biroul astfel incat sa iti cresti productivitatea, iata opt idei care te vor ajuta in acest sens:

Partea stanga este responsabila cu lumina

O regula pe care o stim de mici si care se aplica si cand suntem mari. Lumina naturala trebuie sa vina din partea stanga pentru a lumina suprafata de lucru si mai ales hartia pe care scrii cu mana dreapta. Asta in cazul in care esti dreptaci. Stangacilor li se aplica principiul opus – lumina sa vina din partea opusa mainii cu care scriu. Asa ca, in pozitionarea biroului tine cont ca lumina naturala sa patrunda din partea opusa mainii cu care scrii sau lucrezi.

Cauta inspiratie atunci cand te uiti pe fereastra

La birou exista intotdeauna si zile bune si zile mai putin bune in care nu reusesti sa iti gasesti inspiratia. Pentru a putea continua in astfel de momente te vor ajuta 5 minute sa privesti pe fereastra pentru o portie de inspiratie, cugetare si meditatie. Te poti deconecta in acele 5 minute privind peisajul si sa revii la birou cu forte proaspete.

Mobilitatea scaunului de birou

In mobilitatea unui scaun de birou principalul obiect care te va incurca va fi covorul. Nu te vei putea muta cu scaunul pe suprafata unei mochete sau covor asa cum te-ai muta doar pe parchet. Daca ai un birou acasa evita covoarele pentru ca nu numai ca te vor incurca, dar exista si riscul rasturnarii. Daca esti o persoana sensibila la frig alege o mocheta de dimensiuni mici pe care o poti aseza doar pe locul unde iti tii picioarele.

Culoarea verde te relaxeaza

Cu cat mai multa culoare verde in birou, cu atat mai multa stare de bine si productivitate. Nu e necesar sa alegi sa zugravesti peretii in culoarea verde. Este suficienta aplicarea unui tapet, alegerea unor flori si ornamente sau chiar a pieselor de mobilier.

Creeaza spatiu pentru o pauza binemeritata

Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese? Unii spun ca da, altii spun ca nu. Totusi, pe parcursul unei zilei de munca nu ai putea da randament daca nu ti-ai lua cateva pauze in care sa iti reincarci bateriile. Daca spatiul din locuinta este limitat, poti crea in interiorul biroului un spatiu pentru recreere. Poti alege o canapea de birou pe care sa te intinzi si sa te relaxezi 10 minute. Canapeaua va fi folositoare si pentru cei care vor veni in vizita la tine si nu vei avea unde sa ii asezi.

Avand in vedere cele spuse, fiecare persoana alege sa isi puna o nota personala biroului sau, fie ca e vorba de biroul de acasa sau de cel de la serviciu. Gusturile de amenajare difera, insa esential ramane ca spatiul sa fie cat mai functional si productiv.

Pin It on Pinterest

Share This